Skip to main content

Adverteren op Amazon

Amazon, hét grootste e-commerce platform ter wereld, heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Sinds maart 2020 kunnen webshopeigenaars producten aanbieden via deze marketplace. Wil je aan de slag met adverteren op Amazon? Wij helpen je graag bij de inrichting van je account, het opzetten van je affiliate diensten, het adverteren én het optimaliseren van je ads.

Waarom adverteren op Amazon?

  • Met een omzet van €24.9 miljard (in 2017) is Amazon hét grootste marketplace platform van Europa. De verwachting is dat Amazon in Nederland ook mega wordt en marketplaces als Bol.com en Wehkamp verslaat.
  • Via Amazon kan je je producten in heel Europa verkopen. Allemaal vanuit hetzelfde account, wel zo handig.
  • Amazon heeft op jaarbasis zo’n 85 miljoen unieke websitebezoekers. Door jouw producten op Amazon aan te bieden, kun je elke dag dus miljoenen potentiële klanten bereiken.
  • Amazon richt zich sterk op het daadwerkelijke conversie-moment. Dat wil zeggen dat Amazon een heel consumentgericht platform is, waar jij als webshopeigenaar sterk van profiteert.

Hier helpen we je graag bij

Wil je aan de slag met Amazon Adverteren? Wij helpen je graag op weg. En wel op de volgende manieren.

Amazon-account inrichten

Amazon staat bekend als een complex platform, waardoor jij als verkoper misschien de weg kwijtraakt. Wij als Amazon bureau helpen je graag bij de inrichting van je Amazon-account, van A tot Z. Samen maken we een account aan en vullen we alle benodigde gegevens in, zoals je bankgegevens en je persoonlijke informatie.

amazon adverteren

Producten toevoegen in Amazon

Vervolgens gaan we je productvermeldingen uploaden, inclusief producttitel, productbeschrijving, product afbeelding, prijs, beschikbare voorraad, enzovoort. Uiteraard zorgen we ervoor dat jouw account en productvermeldingen aan alle Amazon-voorwaarden voldoen. Zo houden we rekening met de verschillende categorieën waarin jij producten kan aanbieden.

amazon start selling

Fulfillment by Amazon

Je kunt ervoor kiezen om de opslag, bezorging, retournering en klantenservice voor je eigen rekening te nemen. Maar, Amazon kan dit ook voor je uit handen nemen. Dit noemen we Fulfillment by Amazon (FBA). Als je kiest voor Fulfillment by Amazon profiteer je als aanbieder van een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de Prime-badge en de Fulfilled by Amazon-badge. Daarnaast win jij de Buy Box sneller, omdat je bovenaan de productpagina wordt vertoond.

amazon ad mobile

Amazon Sponsored Product ads

Er zijn verschillende vormen van adverteren binnen Amazon. Neem bijvoorbeeld Sponsored Product ads. Deze zijn vergelijkbaar met Google Shopping. Ze worden namelijk boven en/of onder de zoekresultaten getoond en op de productpagina’s. En als een bezoeker op een advertentie klikt, wordt deze direct geleid naar de specifieke productpagina. De targeting van Sponsored Product ads kan automatisch of handmatig. Handmatige targeting is keyword-based of op basis van de producteigenschappen.

amazon productadvertising

Amazon Sponsored Brands

Een andere vorm van Amazon adverteren is: Sponsored Brands. Deze keyword based advertenties worden getoond als headline banners boven de zoekresultaten en richten zich op de branding van je merk. Klikt een bezoeker op je advertentie, dan komt hij of zij uit op je store-page of op een landingspagina met daarop een selectie van een x-aantal producten.

amazon brandadvertising

Amazon Store Page

Binnen Amazon heb je de mogelijkheid om een eigen (gratis!) winkelpagina aan te maken: een Amazon Store Page. Zo’n eigen winkelpagina bestaat uit verschillende landingspagina’s waarop je je merk en producten kan promoten. Zie het maar als jouw eigen mini-website binnen Amazon, mét unieke URL. Uiteraard kunnen wij je helpen bij het opzetten en inrichten van zo’n Amazon Store Page. En we duiken ook met alle liefde in de statistieken van je winkelpagina, zodat we kunnen blijven optimaliseren.

sea bing

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

Kennismaken met onze Amazon experts?

Wist je dat Amazon met een omzet van $280 miljard (in 2019) het grootste e-commerce platform ter wereld is? Het zou toch eeuwig zonde zijn als je hierop niet aanwezig bent?! Wil je vandaag nog starten met adverteren op Amazon? Schakel dan ondersteuning en advies in van een gespecialiseerd bureau. Wie weet zijn wij een match!

Onze visie op AI 🦾

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Contact Amazon specialist

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug om even kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Cultuur? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >