Over Afdeling Cultuur

Online Marketing ❤ Cultuur

Kunst en cultuur zijn onmisbaar voor een inspirerend leven. Maar zo veel mogelijk mensen laten deelnemen aan kunst en cultuur: daar ligt - zeker qua online marketing - nog een grote uitdaging. Dat zien we iedere dag weer in onze werkpraktijk. En laten wij daar nu juist nét goed in zijn!

Ontstaansrecht

Commercieel vs. Cultureel

Toen Afdeling Online in 2012 ontstond, was dat vanuit een samenwerking tussen Sanne en Jaap Schepers. De een met een commercieel portfolio, de ander als cultuurwetenschapper. Al die tijd groeide het aantal klanten van Afdeling Online, maar ook de wens om de online marketing van culturele organisaties te professionaliseren. Daarom besloten we om in 2019 te starten met een nieuw project, namelijk Afdeling Cultuur: een online marketingbureau gespecialiseerd in de culturele sector.

Alles onder één dak

Bij ons kun je terecht voor alles op het gebied van online marketing. Even sparren over SEO? Kan. Of Google Grants? Ook goed. Maar ook als je graag ziet dat wij meedenken over de juiste online strategie en mix van kanalen dan kan dat. We helpen je graag bij het uitvoeren, maar je begeleiden of inleren doen we ook met liefde en plezier.

Veel met weinig

Kijk: dat je als cultuurmarketeer vaak weinig tijd en budget hebt, weten we allemaal. Maar dat betekent niet dat je niet alles wilt halen uit je bestaande middelen. Wij kijken graag met je mee in het maken van kosten efficiënte oplossingen. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je aan je SEO wilt gaan werken als je sneller resultaat kunt bereiken met Google Grants?

Cultureel tarief

Als cultuurmarketeer zijn je zakken vaak niet zo diep. Daarom hanteren wij een speciaal cultureel tarief dat past bij de sector. Op die manier zorgen wij ervoor dat online marketing geen ver-van-mijn-bed-show is voor cultuurinstellingen.

Lees meer

Ervaring

Onze collega's kennen de culturele sector op hun duimpje. Ze kennen de gebruiken, de spelregels, de mogelijkheden. Dat is fijn want daardoor spreken we dezelfde taal en passen we feilloos in jouw team. We werken zo ook regelmatig op locatie mee, want dat helpt in het nog beter uitvoeren van ons werk.

Nog wat feitjes

Niet alleen onze werkzaamheden, maar ook onze werkplek ademt kunst en cultuur: we werken namelijk vanuit het geheel gerenoveerd rijksmoment 't Patronaat. Sanne heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper. De liefde die ze heeft voor de cultuursector, deelt ze graag met de rest van het team. Wij zijn namelijk fan én lid van We Are Public én maken vaak culturele uitstapjes met het team.

Cultuurmarketing

Al een aantal jaren doceren wij verschillende thema's bij Cultuurmarketing. Zo hebben we verteld over Contentmarketing, SEO, Google Grants en Social Adverteren.

samenwerken

Partner up!

Ons team is voorzien van heel wat certificaten. Ook zijn wij certified partner van Google en lid van Cultuurmarketing.

 • Dutch Digital Agencies
  Dutch Digital Agencies

  Wij zijn lid van de Dutch Digital Agencies, ofwel de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen we de Nederlandse digitale industrie.

 • Google Partner
  Google Partner

  Wij zijn officieel gecertificeerd als Google Partner. Wat dat wil zeggen? Dat we netjes onze examens maken en op de hoogte zijn van alle Analytics en Google Ads nieuwtjes.

  Bekijk onze Google Partner pagina
 • Facebook Blueprint
  Facebook Blueprint

  Dat wij de Facebook Blueprint examens hebben, bewijst dat wij onze weg goed kennen binnen alle mogelijkheden van Facebook, ook bij het adverteren.

 • Cultuurmarketing
  Cultuurmarketing

  Wij houden van kunst en cultuur, en zijn daarom lid van Cultuurmarketing. Ook geven we hier regelmatig workshops en vertellen we altijd graag over gratis tools voor ANBI-organisaties.

  Lees ons artikel over 8 (bijna) gratis tools
 • Hootsuite
  Hootsuite

  Wij zijn in het bezit van het Hootsuite Platform Certification. Sjieke woorden voor: wij kennen alle fijne kneepjes van deze social media management tool.

  Bekijk ons certificaat
 • MailChimp
  MailChimp

  E-mail is nog altijd een van de meest effectieve middelen van online marketing. Wij zijn fan van MailChimp omdat dit een ideaal programma is voor e-mailmarketing. En omdat je er als non-profit organisatie korting krijgt!

 • Bing Accredited Professional
  Bing Accredited Professional

  Wist je dat Bing zijn eigen verkoopomgeving heeft, genaamd Bing Ads? Ook daarin zijn wij officieel gecertificeerd. Door middel van het afleggen van examens blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

 • Measure School
  Measure School

  Measureschool.com is een fantastische leerschool voor Google Analytics en Google Tag Manager experts. Onze collega's hebben deze lessen succesvol gevolgd en passen deze kennis graag toe op onze klanten.

 • Hubspot
  Hubspot

  Hubspot is een veelgebruikte online marketing tool. Ons team kent de weg in deze tool, en we passen het ook graag voor je toe.

 • Stager
  Stager

  Stager is een tof e-ticketsysteem dat gebruikt wordt door heel veel festivals, poppodia en theaters. Wij geven Stager adviezen over hun systeem, zodat deze steeds fijner werkt voor hun klanten.

team

Wij zijn Afdeling Cultuur

Een kijkje in onze keuken, uhh kantoor. Zo gaat dat hier.

Bekijk alle collega's

Afdeling Cultuur is een project van Afdeling Online.