Skip to main content

Usability & gebruikers-onderzoek

De ultieme uitkomst van een gebruikersonderzoek is een prettige online ervaring. Dit is het geval wanneer de bezoeker zo effectief mogelijk de finish heeft bereikt. Het onderzoek vindt idealiter plaats voor de livegang van je website. Maar vergis je niet: ook bij een bestaande website is een gebruikersonderzoek enorm waardevol!

Website usability gebruikersonderzoek

Waarom is een usability onderzoek belangrijk?

  • Een website wordt gemaakt voor (potentiële) klanten. Het is daarom belangrijk dat zij zich aangesproken voelen. We testen daarom of de doelgroep positief wordt getriggerd door het design, de lay-out en de content.
  • Wanneer, waar en waarom verlaten de bezoekers je website? Komt dit omdat iets niet goed stond aangegeven? Of omdat iets niet werkte? Dit lossen we op voordat échte bezoekers op de website komen.
  • Zijn er nog bugs op de website te vinden? Oeps! Gelukkig komen we daar achter tijdens de testfase. 
  • Uiteindelijk wordt er een conclusie getrokken op de hoofdvraag: ‘Is de website gebruiksvriendelijk?’ De ontvangen feedback wordt verwerkt en daar is ‘ie dan: een optimale en rendabele website!

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

UX specialist

Zo testen we de usability van jouw website

Er zijn vele manieren om onderzoek te doen. We kunnen enquêtes houden onder jouw huidige gebruikersgroep, maar we kunnen ook aan de slag met het geven van user tasks, waarin we samen met gebruikers bekijken of zij deze taak efficiënt uitvoeren. Als het om een bestaande website gaat bekijken we natuurlijk ook altijd de resultaten uit Google analytics: waar haken gebruikers af en wat wordt nou het meeste bekeken? Hier kunnen we vervolgens mooi op inspelen!

Een professionele website mét online marketing functionaliteiten

Zie jij een hoog bouncepercentage terugkomen op je website? Of haken je bezoekers af voordat zij converteren? Geen paniek! Onze website consultants kijken met een kritisch oog naar je website: ze spotten de onvolkomenheden en zorgen voor de optimalisatie van jouw website. Heeft jouw organisatie nog geen website en wil jij dat deze van het begin af aan efficiënt is? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Onze gecertificeerde specialisten ontwikkelen namelijk een professionele website die direct wordt ingericht met een aantal basis online marketing functionaliteiten. Met ons heb je dus een partner voor je site én je online marketing in één. Ideaal!

Website consultant

Onze visie op AI 🦾

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Is jouw website of webshop gebruiksvriendelijk?

Wil je meer weten over de gebruiksvriendelijkheid van jouw website of webshop? Of wil jij een website laten bouwen waar een usability onderzoek meteen wordt meegenomen? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking. Vul hieronder jouw gegevens in!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Cultuur? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >