Skip to main content

Over Afdeling Cultuur

Kunst en cultuur zijn onmisbaar voor een inspirerend leven. Maar zo veel mogelijk mensen laten deelnemen aan kunst en cultuur: daar ligt – zeker qua online marketing – nog een grote uitdaging. Dat zien we iedere dag weer in onze werkpraktijk. En laten wij daar nu juist nét goed in zijn!

afdeling online jaap sanne

Commercieel vs. Cultureel

Toen Afdeling Online in 2012 ontstond, was dat vanuit een samenwerking tussen Sanne en Jaap Schepers. De een met een commercieel portfolio, de ander als cultuurwetenschapper. Al die tijd groeide het aantal klanten van Afdeling Online, maar ook de wens om de online marketing van culturele organisaties te professionaliseren. Daarom besloten we om in 2019 te starten met een nieuw project, namelijk Afdeling Cultuur: een online marketingbureau gespecialiseerd in de culturele sector.

Online Marketing ❤️ Cultuur

Leer ons een beetje beter kennen!

Alles onder één dak

Bij ons kun je terecht voor alles op het gebied van online marketing. Even sparren over SEO? Kan. Of Google Grants? Ook goed. Maar ook als je graag ziet dat wij meedenken over de juiste online strategie en mix van kanalen dan kan dat. We helpen je graag bij het uitvoeren, maar je begeleiden of inleren doen we ook met liefde en plezier.

afdeling online kantoor

Veel met weinig

Kijk: dat je als cultuurmarketeer vaak weinig tijd en budget hebt, weten we allemaal. Maar dat betekent niet dat je niet alles wilt halen uit je bestaande middelen. Wij kijken graag met je mee in het maken van kosten efficiënte oplossingen. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je aan je SEO wilt gaan werken als je sneller resultaat kunt bereiken met Google Grants?

Cursus SEO analyse

Cultureel tarief

Als cultuurmarketeer zijn je zakken vaak niet zo diep. Daarom hanteren wij een speciaal cultureel tarief dat past bij de sector. Op die manier zorgen wij ervoor dat online marketing geen ver-van-mijn-bed-show is voor cultuurinstellingen.

Online Marketing Helmond Sanne en Tanneke

Ervaring

Onze collega’s kennen de culturele sector op hun duimpje. Ze kennen de gebruiken, de spelregels, de mogelijkheden. Dat is fijn want daardoor spreken we dezelfde taal en passen we feilloos in jouw team. We werken zo ook regelmatig op locatie mee, want dat helpt in het nog beter uitvoeren van ons werk.

Afdeling cultuur

Nog wat feitjes

Niet alleen onze werkzaamheden, maar ook onze werkplek ademt kunst en cultuur: we werken namelijk vanuit het geheel gerenoveerd rijksmoment ’t Patronaat. Sanne heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper. De liefde die ze heeft voor de cultuursector, deelt ze graag met de rest van het team. Wij zijn namelijk fan én lid van We Are Public én maken vaak culturele uitstapjes met het team.

contentmarketing tanneke fotografeert

Cultuurmarketing

Al een aantal jaren doceren wij verschillende thema’s bij Cultuurmarketing. Zo hebben we verteld over Contentmarketing, SEO, Google Grants en Social Adverteren.

Daantje de Klein

Partner up!

Ons team is voorzien van heel wat certificaten. Ook zijn wij certified partner van Google en lid van Cultuurmarketing.

Wij zijn Afdeling Cultuur 👋

Een kijkje in onze keuken, uhh kantoor. Zo gaat dat hier.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Of heb je een vraag voor ons? Neem contact op! 🙌

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Cultuur? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze Academy >