Skip to main content

Incompany online marketing opleiding

Lijkt het je goed om de online marketing van jouw organisatie te professionaliseren? En wil je vooral in de praktijk leren hoe je bijvoorbeeld SEO, SEA en Social Marketing uitvoert, met een online marketingbureau als docent? Juist ja, dat vermoeden hadden we al. Je bent namelijk niet de enige marketing- of communicatie medewerker die graag wil leren hoe online marketing jouw organisatie kan helpen je doelen te behalen. Tijdens onze online marketing opleiding leer je er alles over! Lees snel verder. 

STUDIEDUUR

Op maat

WANNEER

Data op aanvraag

LESTIJDEN

In overleg, bijvoorbeeld van 10:00 tot 16:00 uur

LOCATIE

Incompany of in de opleidingsruimte van Afdeling Online

START

1 tot 16 deelnemers

VOOR WIE

Voor iedereen die werkt binnen marketing & communicatie. Bekijk ook: online marketing voor cultuurmarketeers.

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Waarom kiezen voor Incompany opleiden?

Bij jou in huis

De lessen zijn bij jou op locatie. Scheelt heel wat reistijd voor jou en collega’s. Is dat niet mogelijk? Wij hebben zelf ook een mooie opleidingsruimte!

Voor je hele team

We geven graag individueel, maar ook in groepen les. Alles is mogelijk tot een maximum van 16 collega’s per lesdag.

Op maat gemaakt

Het lesprogramma is op maat gemaakt. Dat wil zeggen: afgestemd op jouw leerwensen, topics en samenstelling van het team.

Hoe gaan we te werk?

Onze Incompany opleiding tot online marketeer wordt op maat voor jouw organisatie gemaakt. Als deelnemer heb je de keuze om op jouw gewenste locatie de training te volgen of in de opleidingsruimte van Afdeling Online. Tijdens deze digital marketing opleiding leer je alle basisbegrippen binnen de online marketing, maar nog belangrijker: je leert praktische vaardigheden om je eigen online marketing strategie tot uitvoering te brengen. In deze periode leg je samen met de docent, de specialisten van Afdeling Cultuur en je collega’s de basis van je eigen online marketing. De focus ligt op het leren van praktische vaardigheden. Zo word jij een betere online marketeer.

Voorbeeld opbouw van de online marketing opleiding

Tijdens deze interactieve opleiding tot online marketeer kunnen we aan de slag gaan met de volgende onderwerpen. Omdat deze online marketing opleiding op maat is, kunnen we natuurlijk ook dagen wisselen of onderwerpen introduceren die beter bij jouw leervraag passen.

overheidscommunicatie opleiding

Het idee achter deze opleiding

Online communicatie en marketing zijn van groot belang voor je organisatie om zo je doelgroep te bereiken. Maar hoe zet je de juiste online communicatiemiddelen in? Hoe kun je je doelgroep via online marketing campagnes effectief bereiken? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen. En die kansen leer je te benutten in onze incompany online marketing opleiding.

Wat kun je verwachten?

Alles wat je nog wilde weten lees je hieronder.

Voor wie is dit interessant?

Iedereen die werkzaam is binnen marketing & communicatie (als freelancer kan ook) en de wens heeft om de online marketing basis van je organisatie op orde te brengen of beter te begrijpen. Het is fijn als de meeste online marketing begrippen je al wat zeggen, zodat je tijdens deze opleiding direct aan de slag kunt voor je eigen organisatie. Voor marketeers met wat minder ervaring zal het huiswerk iets worden uitgebreid en het niveau van de opleiding worden aangepast. Tot slot is het handig dat je de tijd kunt vrijmaken voor deze online marketing studie, zie ook de studielast.

Ben je werkzaam binnen de publieke sector? Bekijk dan onze opleiding digitale communicatie in de publieke sector. Werk jij in de culturele sector? Dan is onze incompany opleiding online marketing voor cultuurmarketeers interessant.

incompany opleiding doelgroep

Dit krijg je onder de knie

Tijdens deze digital marketing opleiding leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om de dagelijkse online marketing voor jouw organisatie te verzorgen. En dat niet alleen. Je gaat er direct mee aan de slag. 

Dit houdt onder andere in: social campagnes opzetten, SEO teksten schrijven, Google Ads monitoren, nieuwsbrieven verzenden, enzovoort. Je leert hoe je de marketingstrategie van jouw organisatie kan omzetten naar een online marketingstrategie. Je weet invulling te geven aan deze marketingstrategie door de juiste kanalen in te zetten en te combineren. Je doet ruime kennis op van de mogelijkheden binnen online marketing. Daarnaast weet je ook waar je informatie vandaan moet halen. Samen met ons richt je alle accounts goed in zodat je optimale resultaten kunt behalen en deze op de juiste manier gaat doormeten. En: je bent op de hoogte van de trends & ontwikkelingen binnen het vak.

incompany opleiding jaap legt uit

Op deze manier ga je leren

De online marketing opleiding bestaat uit ongeveer 8 lesdagen (in overleg kan dit meer of minder zijn) en is verdeeld over een aantal maanden (ook in overleg aan te passen). Onze voorkeur gaat uit naar ongeveer eens in de twee weken een opleidingsdag. In de weken dat er geen les is, bieden we je de mogelijkheid om samen met je collega’s bij ons op kantoor bijeen te komen. Zo kun je samen werken aan opdrachten én de specialisten van Afdeling Cultuur om hulp vragen.

incompany silvy luistert

Interactief en praktisch

De bijeenkomsten zijn interactief en zeer praktisch.  de online marketing studie zit bomvol leuke opdrachten, afgewisseld met stukken theorie en vooral heel veel doen! De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de online marketing van jouw organisatie werkt. We behandelen elkaars cases, zodat jullie niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar leren.

incompany opleiding daantje presenteert

Eén gezicht als docent

Tijdens de hele opleiding als online marketeer zul je voornamelijk les hebben van Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Cultuur. Hij voorziet onze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Per lesdag zul je ongeveer 2 uur voorbereiding nodig hebben. In deze tijd lees je je in over nieuwe onderwerpen en werk je aan opdrachten voor je eigen organisatie. Zo kun jij je optimaal voorbereiden voor de online marketing studie De studielast is ook afhankelijk van eventuele behoefte aan het behalen van extra certificaten. Wij denken daar graag over mee! 

incompany-opleiding-voorbereiding

Voor extra hulp

Bij deze online marketing opleiding heb je ook de beschikking tot een strippenkaart ter waarde van 8 uur. Deze is ervoor bedoeld dat je de specialisten van Afdeling Cultuur kunt inzetten bij het tackelen van complexe problemen. Denk aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst ga je dit nooit meer zelf doen. Daarom helpt een specialist je, en kun jij je focussen op de stof die je wél zult gebruiken in de praktijk. Jij bepaalt zelf wanneer en waarvoor je de strippenkaart inzet.

incompany strippenkaart daantje

Digitale leeromgeving

Tijdens de online marketing opleiding heb je toegang tot de Academy, een online leeromgeving. Hier staat alle stof op, kun je opdrachten maken en communiceren met de docent.

incompany-opleiding voorbereiding laptop

Ervaringen van cursisten

Zelf zijn we natuurlijk heel enthousiast, maar we laten liever anderen voor ons spreken.

"De trainers spreken uit ervaring en gebruiken veel concrete voorbeelden uit de praktijk. Je werkt aan persoonlijke vraagstukken, dus wat je leert kun je direct toepassen op je werk. Ik zou deze opleiding aanraden.”
Linda Parasiz

Tilburg University

"Een praktische opleiding bomvol informatie. Voor mij een echte eye-opener."
Deelnemer

Opleiding Online Overheidscommunicatie

"Ik vind het heel fijn dat ik er nu voor kan zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan als het gaat om de communicatie."
Evelien

Bibliotheek Eindhoven

Investering

De investering voor deze opleiding is afhankelijk van het aantal lesdagen. Wij denken graag me je mee, ook als je een specifiek budget in gedachten hebt. Een mooie start van onze samenwerking is een heldere offerte. In elk geval zijn onze incompany opleidingen altijd inclusief:
  • lesdagen met lunch, koffie, thee en koekjes
  • Lesmateriaal
  • Optioneel: Een strippenkaart met hulp van een specialist ter waarde van bijvoorbeeld 4 uur
  • Een certificaat voor bewijs van deelname aan de opleiding
De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding.
opleiding bijscholing certificaat jaap

Even voorstellen: Team Opleiden

Van Jaap en Daantje krijg je les. Maudi is er voor al je (praktische) vragen. Ze hebben er zin in!

opleidingsruimte afdeling online

Onze opleidingsruimte

Bij ons kantoor in ‘t Patronaat in Helmond hebben wij een speciale opleidingsruimte. Hier worden onze opleidingen gegeven en is volledig ingericht om op een fijne en gezellige manier les te krijgen. Dit kan natuurlijk ook bij jou op locatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Incompany workshop

Past ons huidig opleidingsaanbod niet helemaal bij jouw leerdoelen? Geen zorgen. We geven namelijk ook incompany workshops. Hier vertellen we je graag meer over.

internet marketing bureau workshop

Vraag een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen? Of liever eerst kennismaken? Kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Referenties

Wij geven al jaren met veel plezier les aan onze opdrachtgevers, maar we zijn ook graag gastdocent. En natuurlijk hebben we zelf de juiste certificaten.

icm logo
google cert educator level2
factor-c
Logo SDP

8,5 beoordeeld op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

bekijk de ervaringen >

Afdeling Academy

Kies je voor een opleiding bij Afdeling Cultuur? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >