Skip to main content

Google Ad Grants

Veel culturele instellingen hebben nog geen professionele online marketingstrategie. Google Ad Grants wordt nauwelijks ingezet, terwijl dit kan leiden tot meer websitebezoekers en dus meer kaartverkoop. Google Ad Grants is een cadeautje van Google voor non-profit organisaties. Een maandelijks advertentiebudget van €9.000 dat je besteedt aan Google Ads campagnes.

Google Ad Grants, waarom eigenlijk?

Hieronder vier voordelen van Google Ad Grants:

  • Per maand ontvang je $10.000 gratis Google advertentiebudget (omgerekend is dat €9.000).
  • Dankzij de inzet van het Google Ad Grants nonprofit budget ben je beter zichtbaar in de zoekmachine en word je sneller gevonden op de door jou geselecteerde zoektermen.
  • Met de inzet van Google advertenties kan je gericht targeten op de juiste doelgroep die zich bevindt in jouw regio, op het beste tijdstip en via de meest gebruikte devices. Een super efficiënte besteding van je budget dus ????
  • Je conversies (bijvoorbeeld bezoekers of verkopen van kaartjes) krijgen een boost, omdat je door Google Ad Grants meer verkeer naar je website krijgt.

Hier helpen we je graag bij

Wil je aan de slag met Google Ad Grants? Wij helpen je graag op weg. En wel op de volgende manieren.

$10.000 gratis advertentiebudget

Google Ad Grants is een non-profit versie van Google Ads (voorheen Google Adwords). Zie het als een fonds waarbij non-profits een aanvraag kunnen doen voor gratis advertentiebudget. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan krijg je maandelijks ongeveer €9.000 aan advertentiebudget (10.000 dollar). Hiervoor moet je aan een aantal regels voldoen, waaronder in het bezit zijn van een anbi-status.

google grants laptop

Meer conversies!

Google Ads (voorheen Google Adwords) zorgt voor een stuk meer exposure in de zoekmachine voor bijvoorbeeld exposities of voorstellingen. Deze mensen verwijs je naar je website, zodat ze daar vervolgens digitaal een kaartje kunnen kopen. Afdeling Online helpt culturele organisaties om deze Google Ad Grants campagnes goed in te richten volgens de professionele normen.

google grants mobile

Google Ad Grants voorwaarden

Als Google Ad Grants expert helpen wij je graag met de aanvraag zelf. Want je komt niet zomaar in aanmerking voor Google Ad Grants. Je dient bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een ANBI status. Aan welke andere voorwaarden je moet voldoen, vertellen we je graag onder het genot van een kopje koffie. Neem gerust contact met ons op.

google grants voorwaarden

Meer weten over cultuurmarketing?

Lees ook ons artikel met 8 (bijna) gratis tools voor non-profit organisaties.

Ga naar Frankwatching >

Google Ad Grants: stap voor stap

Denk je nu: ja dat wil ik ook! Blijf dan nog even hangen, want hieronder leggen we stap voor stap uit wat het proces is van het inzetten van Google Ad Grants.

Ontmoet onze non profit expert Sanne

Meer weten over Google Ad Grants? Klik op de video en ontmoet onze non profit expert Sanne.

Google Partner Badge

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Onze visie op AI 🦾

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Contact met een Google Ad Grants expert

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Google Ad Grants tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Cultuur? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >